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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  09/11/2020
Data da última atualização:  11/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA JÚNIOR, J. L. da; BRAZ, A. J. B. P.; BOLDRIN, P. F.; FERREIRA, C. J. B.; SILVEIRA, P. M. da.
Afiliação:  JAIR LEAO DA SILVA JUNIOR, UNIVERSIDADE DE RIO VERDE, GO; ANTONIO JOAQUIM BRAGA PEREIRA BRAZ, UNIVERSIDADE DE RIO VERDE, GO; PAULO FERNANDES BOLDRIN, UNIVERSIDADE DE RIO VERDE, GO; CAMILA JORGE BERNABE FERREIRA, UNIVERSIDADE DE RIO VERDE, GO; PEDRO MARQUES DA SILVEIRA, CNPAF.
Título:  Application stages and nitrogen sources in topdressing of super-early bean crop irrigated.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Científica, v. 48. n. 2, p. 147-153, 2020.
ISSN:  1984-5529
DOI:  http://dx.doi.org/10.15361/1984-5529.2020v48n2p147-153
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Producing food in a sustainable manner, exploiting the genetic potential of crops and optimizing cultivation time to ensure increased production are the biggest challenges for agriculture. The cultivation of super-early common bean lineages with high productive capacity leads to minor water consumption in crops under irrigation and vacate the area in less time. The objective of this work was to evaluate the yield components of super-early cycle common bean cultivars, under irrigated system in function of sources of nitrogen (N) as well as to assess different application stages. The experiment was conducted in randomized block design in a factorial scheme 4x3 + 1, corresponding of four sources of N in coverage (urea, urea + ammonium sulfate, urea + ammonium sulfate + elemental sulfur and urea + elemental sulfur), three application stages (V3, V4 and R5) and a control treatment. The N incorporation did not influence on the grain yield of the super-early cycle common bean regardless of the source and season, whereas significant results were merely found when compared to the control. The number of pods was affected when the application was carried out at the R5 stage, with a significant reduction in this yield component. The relative chlorophyll index was lower when nitrogen coverage was performed at the R5 stage.
Palavras-Chave:  BRS FC 104.
Thesagro:  Clorofila; Feijão; Fertilizante Nitrogenado; Phaseolus Vulgaris.
Thesaurus Nal:  Beans; Chlorophyll; Nitrogen fertilizers.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217574/1/cientifica-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF35949 - 1UPCAP - DD20202020
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  22/01/2016
Data da última atualização:  04/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SOUZA, H. A. de; ROZANE, D. E.; AMORIM, A. D.; MODESTO, V. C.; NATALE, W.
Afiliação:  HENRIQUE ANTUNES DE SOUZA, CNPC; State University of São Paulo (USP) - Registro, SP, Brazil; State University of São Paulo (USP) - Registro, SP, Brazil; Agricultural Research Company of Minas Gerais - Caldas, MG, Brazil; State University of São Paulo (USP) - Jaboticabal, SP, Brazil.
Título:  Nitrogen nutrition of guava trees in response to byproduct of fruit processing.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Journal of Plant Nutrition, 2015.
ISBN:  10.1080/01904167.2015.1108443
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Studies of the effect of organic fertilization of perennial crops are scarce due to the time necessary for the plants to present the first results. The objective of this study was to assess the leaf nitrogen (N) content, the direct and indirect measures of chlorophyll content, fruit yield and their correlations in an orchard of adult guava trees of the Paluma cultivar, through five consecutive harvests, in function of application of a byproduct of guava processing. The following doses of the byproduct were applied: 0, 9, 18, 27 and 36 t ha-1. The material was applied on the surface, without incorporation, once a year between 2006 and 2010. The byproduct doses influenced the nitrogen concentrations, SPAD index, chlorophyll b level and fruit production.
Palavras-Chave:  Chlorophyll a; Chlorophyll b; Chlorophylls; Leaf diagnosis; Nutrição foliar; SPAD index.
Thesagro:  Análise foliar; Clorofila; Nutrição vegetal; Psidium Guajava.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC29847 - 1UPCAP - DD
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